Klubová výstava KCHLS, Humpolec 12. - 13. 5. 2018

14.05.2018

V sobotu jsme v plné sestavě vyrazili na každoroční událost a to na klubovou výstavu pořádanou KCHLS do Humpolce. První den byli přihlášeni oba kluci a posuzoval pan rozhodčí z Polska pan Andrzej Stepinski. Letos poprvé byl Cyro ve třídě veteránů, kde bylo přihlášeno celkem sedm psů. Cyro byl ohodnocen známkou Výborná bez pořadí.

Cyro Chipp Poklad Orlicka - výborná, třída veteránů

Okolo poledne přišel na řadu Met, který nastoupil ve třídě pracovní, kde měl konkurenci dalších osmi psů. Proběhlo klasické nastoupení oběhnutí kola a posudek u pana rozhodčího. Dostali jsme se do užšího výběru a v závěru byli ohodnoceni známkou Výborná 1 CAC.

Cheek to Cheek Jack the Bear - výborná 1, CAC, třída pracovní

V neděli jsme váhala jestli vůbec vyrazit. Nakonec jsem se v osm hodin rozhodla. Vyrazili jsme jenom s Metem směr Humpolec. Stan jsem ani nestavěla a Meta dala k holkám do stanu pouze s kenelkou. Celý den posuzoval pan rozhodčí z Finska Rune Fagerström.

Při dlouhém čekání..
Při dlouhém čekání..

Po příjezdu jsem stihla vystavit úžasnou mladou fenku ve třídě mladých Liv Od Hradu Veveří, která se v sobotu umístila na krásném 4 (Výborná) místě z 20 fen a v neděli dostala Výbornou.

Met nastoupil opět do třídy pracovní, kde měl konkurenci sedmi psů. V šíleném vedru se mu už moc nechtělo běhat, ale stál krásně. 

Stal se nedělní volbou pana rozhodčího v jeho třídě (Výborná 1 CAC) pak i mezi  nejlepšími psi (Vítěz kraje Vysočina 2018) a v závěru ho vybral jako nejlepšího jedince plemene Zlatý retrívr - BEST OF BREED. (Metovi se podařilo obhájit svůj loňský úspěch). 

Tímto jsme se nominovali do odpoledních soutěží. Poslední posuzování měl nastarost pan Andrzej Stepinsk (posuzoval nás v sobotu), který našeho Meta vybral jako nejlepšího jedince celé výstavy - BEST IN SHOW Klubové výstavy retrieverů KCHLS 2018. 

Při předávání poháru jsem tomu nemohla věřit. Chvíle, které člověk pocitujě v ten moment jsou neuvěřitelné. Jsem velice ráda, že mi před třemi lety Marie Meta svěřila. Velice ji za to děkuji.

Cheek to Cheek Jack the Bear - Výborná 1, CAC, Vítěz kraje Vysočina 2018, BOB, BIS

Děkujeme všem přátelům, kteří s námi byli po oba dva dny na výstavě a za skvělé pamlsky naší kamarádce Zuzce, protože bez nich bychom to v neděli nedali :-)

Za perfektní grooming děkujeme Evě Šípové z chovné stanice EVIGOLD a úžasné fotky z výstavy Magdě Němcové, paní Maříkové a také Lukáši Beránkovi.